Novosti

15. Dani HKIG u Opatiji - nagrada KOLOS 2021

SAZNAJTE VIŠE
elektroprojekt
Na 15. Danima Hrvatske komore inženjera građevinarstva u Opatiji bili su aktivno prisutni i naši zaposlenici.

Za projekt konstrukcije plinske kombi kogeneracijske elektrane EL- TO Zagreb nagradu Kolos za betonsko-čelične konstrukcije dobili su inženjeri dr.sc. Marin Franetović, Martin Arežina i Danijel Filaković. Nagrađeni inženjeri su uz cjelokupni širi projektni tim pod vodstvom glavnog projektanta Marina Valjka mag.ing.mech. odgovornim, promptnim, fleksibilnim i temeljitim pristupom projektiranju pružili značajnu potporu u ostvarenju i gradnji jednog od najsuvremenijih termoenergetskih postrojenja u Republici Hrvatskoj u 2020 g.

Pojedinačno video o nagrađenom projekatu možete pogledati ovdje: Kolos2021: betonsko-čelične konstrukcije- Elektrana-toplana Zagreb
 

Borislav Franković dipl.ing.građ. (1931.-2006.)

SAZNAJTE VIŠE
elektroprojekt
Povodom 90 godišnjice rođenja i 15 godišnjice smrti Borislava Frankovića (na slici prvi s lijeva) sjećamo se njegovog impozantnog inženjerskog opusa od kojih središnje mjesto zauzimaju tri uspješno ostvarene velike hidroelektrane na rijeci Dravi. Borislav Franković dao je svoj pečat i velik doprinos hidrotehnici, koji se ogleda u njegovu neposrednom radu i u radu svih njegovih studena­ta i suradnika koji su produbili i raz­vili njegova znanja i iskustva. Njegov lik i djelo ostat će nam u trajnom sje­ćanju i zato mu velika hvala za sve što je učinio i ostavio nam u naslijeđe.
U spomen na njegove doprinose i dostignuća objavljujemo u prilogu: